Bevestiging patches

HOE BEVESTIG JE PATCHES

 1. Pak de benodigdheden.

Pak de benodigdheden die je nodig hebt voor het opstrijken van de patch op je kleding

 • Strijkbout
 • Strijkplank
 • Kledingstuk
 • bakpapier
 • Patch

                

 1. Zet het strijkijzer aan

De temperatuur van het strijkijzer is afhankelijk van de stof waar je de patch op wil gaan strijken. De voorkeur gaat uit naar de hoogst mogelijke stand. Voor stoffen welke niet gestreken kunnen worden raadden we aan om textiellijm te gebruiken voor de bevestiging van de patch. Voor items zoals portemonnees of tassen die niet in de wasmachine gaan kun je ook secondelijm gebruiken

Let op dat het waterreservoir van het strijkijzer leeg is en de stoomfunctie uit is.

 1. Leg het kledingstuk / item vlak op de strijkplank

Leg het kledingstuk / item waar de patch op komt vlak op de strijkplank. Om er zeker van te zijn dat de ondergrond voor de patch zo vlak mogelijk is, strijk je eerst de plek waar de patch moet komen

 1. Plaats de patch op de gekozen plek.

Leg de patch op je kledingstuk. De plakkant moet plat op de stof liggen waar je hem wilt hebben.

 

 1. Leg een velletje bakpapier over de patch.

Als je de het bakpapier over de patch heen legt let er dan wel op dat je de patch niet per ongeluk verschuift.  Het bakpapier beschermt de patch en de omringende stof.

           

 1. Zet de opgewarmde strijkbout op de patch.

De strijkbout druk je met ronddraaiende bewegingen op de stof. Houd de strijkbout ongeveer 60 seconden met een ronddraaiende beweging op de patches. Door de warmte van de strijkbout hecht de lijm laag van de patch met het kledingstuk.

Voor een betere hechting van de patch kun je het kledingstuk binnenste buiten draaien en strijk je het kledingstuk nogmaals vanaf de binnenkant of achterkant voor een betere hechting.

Heeft u een drukpers dan 12-15 seconden op 160 graden en bakpapier op de patch

  

 1. Verwijder de strijkbout en laat de patch afkoelen.

Laat de patch rustig afkoelen en controleer of de patch goed vast zit door zacht met een vinger over de rand te wrijven. Komt hij nog omhoog, leg het bakpapier dan terug en plaats de strijkbout dan nogmaals en duw, nu circa 10 seconden.

 1. Wassen en drogen van een kledingstuk met patches.

Was het kledingstuk waar de patch op zitten altijd op maximaal 40 graden en binnenstebuiten. Houd er rekening mee dat het kledingstuk met de patch niet in de droger kan.

Veel plezier met uw aankoop.

Bij grote patches strijkt u beide kanten ongeveer 60 seconden over de gehele oppervlakte en is het slim om de patch op de hoeken vast te naaien voor een extra goede bevestiging

U kunt ten alle tijden onze patches ook met opnaaien bevestigen

Het handigste is dan ze op de plek vast te strijken en dan vast te naaien